Komunistički bolnički dušobrižnik - Mario HarapinKOMUNISTIČKI BOLNIČKI DUŠOBRIŽNIK – MARIO HARAPIN

 

 

Jeste li kada čuli za g. Maria Harapina? Niste. Čudno. To je čovjek koji je završio Medicinski fakultet ali nikada nije radio u struci vjerojatno zato što je bio jedan od najboljih studenata pa se zbog velike jagme za takvim kalibrom nije mogao odlučiti kuda otići pa je svoje prvo radno mjesto dobio na lokalnoj radio postaji kao novinar. Svojim komunističkim stavovima i vrijeđanjima vjerskih osjećaja građana dogurao je danas do urednika informativnog programa Hrvatskog radija. On je najbolji primjer kako se po političkoj podobnosti napreduje na HRT-u.

No, to nije razlog zašto pišem ovaj osvrt – komentar.

Svaki dan najviše od svih medija pratim Hrvatski radio pa sam tako i danas 19. prosinca u 15.00 sati slušao “Dnevne novosti” svojevrsni radijski prvi dnevnik. Saznali smo tako da se u novom preustroju zdravstvenog sektora u Hrvatskoj predviđa uvođenje stalno zaposlenog dušobrižnika kojemu je dužnost biti na raspolaganju bolesnicima – vjernicima te im pomoći u njihovim teškim trenucima bolesti. Tu vijest komentirao je u navedenoj emisiji komunistički dušobrižnik g. Mario Harapin koji se pobojao da bi time njegova dušobrižnička pozicija možda postala suvišna. Svoj komentar završava zajedljivom primjedbom da se zbog stanja u zdravstvu bolesnici pripremaju na to da ne očekuju pomoć liječnika nego da im pomogne preko dušobrižničke skrbi sam Bog. Dragi g. Harapin, Bog uvijek pomaže a mnogi liječnici su potvrdili da kada zataje sve njihove znanstvene spoznaje i metode liječenja Bog i pacijentova vjera može učiniti čuda. Često puta su jedini dušobriznici koji imaju vremena za bolesnike u bolnicama upravo ti nepotrebni dušobriznici i časne sestre. Oni im pružaju ono što drugi ili ne stignu ili ne žele jer se moraju baviti politikom ili vlastitom promidžbom.

Gospodina Harapina zapravo žulja što ti svećenici sada po novoj sistematizaciji u zdravstvu dobivaju plaću iz proračuna RH i to desetke tisuća kuna mjesečno. Zamislite do sada su dobivali oko 500 kuna, što g. Harapin, koji inače volontira za dvadesetak tisuća kuna na HRT, smatra sasvim dovoljnim. I još k tome ti dušbriznici će biti u stalnom radnom odnosu. Strašno! Opet Crkva pljačka jadni izgladnjeli narod kojeg su na rub egzistenciji doveli bivši komunistički a danas europejski orjentirani političari. Ovaj potez Ministarstva zdravstva g. Harapin smatra lošim, ali sve druge poteze toga istog Ministarstva do sada je u svojim emisijama dizao u nebo.

Današnji istup dušobrižnika Harapina samo je još jedan dokaz kako se nas vjernike želi proglasiti građanima drugog reda te nas treba sve skupa preodgojiti putem zdravstvenog odgoja u školama, pogotovo preko njegovog četvrtog modula, kojeg je pokrenuo Harapinov istomišljenik i proizvod iste komunističke kuhinje ministar Jovanović.

Ipak nadamo se da priča ipak dolazi svome kraju. Nezadovoljstvo je preveliko i sigurno narod više neće moći izdržati pa će doći do smjene vlasti gdje će razni Harapinčići otići u ropotarnicu povijesti te se konačno početi baviti svojom strukom za koju je i školovan a koju su mu omogućili građani – porezni obveznici. Ja se ipak ne bi htio liječiti u rukama takvih tipova nego bi radije tražio da mi pomogne dušobrižnik i pošteni liječnik zajedno. Danas je liječenje najčešće konzilijarno pa zašto u tom konziliju ne bi bio i jedan svećenik?