Što sada? - komentar glavnog urednika HKTV-aPosljednjih dana svjedoci smo naleta raznih događaja koje sve zajedno možemo svesti pod pitanje kako uništiti Hrvatsku? Događaji oko Perkovića su živi primjer za to. Povodom toga ponovo smo emitirali naš prilog o knjizi Ante Kovačevića “Čovjek i njegova sjena” u kojem možete čuti što jedan bivši pripadnik UDBE i njegova žrtva misle o današnjoj Hrvatskoj. Isto tako prenijeli smo i film Nade Prkačin, novinarke HTV-a “Časni Sude, nisam kriv” zbog kojeg je dobila redovan otkaz na našoj tkzv. nacionalnoj televiziji.

Žalba koju je uložilo Državno odvjetništvo RH protiv presude Županijskog suda u Zagrebu kojom je omogućeno izručenje g. Perkovića Njemačkoj pokazuje zapravo da bivše strukture vlasti u nekadašnjoj Jugoslaviji, a i danas u Hrvatskoj polako hvata panika. Saznali smo i da notorni ubojica Vinko Sindičić povlači svoj iskaz kojeg je dao njemačkom sudu u postupku ubojstva Đurekovića na temelju kojeg je njemački sud donio presudu Pratesu na doživotni zatvor kao i zbog kojeg je traženo izručenje Perkovića tom istom sudu. Sve se čini da se zaštite udbaši koji od osamostaljenja Hrvatske traže način kako je uništiti i opljačkati.

Toj hajci pridružuje se i poznati novinar HTV-a Aleksandar Stanković koji u jednoj svojoj kolumni piše o svim “grijesima” hrvatske države u zadnjih dvadestak godina te zaključuje svoj komentar izjavom “Treba li nam uopće Hrvatska?”. Dakle želi se reći da sve žrtve koje su hrvatski branitelji podnijeli za ovu Hrvatsku ništa ne vrijede i da nam Hrvatska nije potrebna. Isticanje samih negativnosti dovodi do beznađa i kolektivne depresije hrvatskog naroda koji više ne vjeruje nikome.

Naš portal osvrnuo se na pisanje portala “dnevnik.hr” kao i njegovog sestrinskog tjednika “7Dnevno” te se urednik HKTV-a upitao što zapravo želi taj portal i tjednik. Sve govori u prilog tezi da je netko nanjušio dobru zaradu na desničarenju i isticanju negativnosti te se okrenuo onima koji još uvijek smatraju Hrvatsku za svoju Domovinu i koji ju vole. No, namjera im je bila unijeti pomutnju i ljude još više zabiti u depresiju. To su pokazali današnjim napisom na svom portalu pod nazivom “Čelni čovjek Hrasta govorio besmislice” gdje se na najgrublji način ponižava g. Ladislava Iličića koji je gostovao u HTV-ovoj emisiji “Fokus” prošli ponedjeljak. Iz komentara ispod članka vidimo da su konačno ljudi shvatili kud smjera ovaj portal i razumjeli ono što je naš komentator napisao već prije mjesec dana. Pravi je to primjer da treba biti vrlo oprezan konzument medija u današnje vrijeme.

HKTV će se truditi da i dalje upozorava svoje gledatelje na te negativnosti te će se zalagati u osvješćivanju građana da pametno primaju informacije iz te medijske šume u Hrvatskoj. Ponovo toplo preporučamo tjednik “Glas koncila” koji jedini na pravilan način detektira navedene pojave u društvu i daje čitateljima pravu informaciju.