Jelica Gjenero - PET BOŽIĆNIH PRIČANOVA KNJIGA GLASA KONCILA

 

Božićne priče za pravu bit Božića

 Slikovnica "Pet božićnih priča", autorice Jelice Gjenero i ilustratorice Fany Bilić, objavljena je u izdanju Glasa Koncila.

Pet ilustriranih priča božićne tematike – Blago kralja Mima, Božić zekana Mekana, Pastirica Anica, Radosna vijest, Svjetlost u mraku – upoznat će male, ali i velike čitatelje s pravom biti Božića.

Prikazujući likove iz svakodnevice, kao i one koje si možemo dočarati u mašti, autorica na 32-ije stranice piše o Božiću s ljudskim licem – o Djetetu Isusu, koje je rođeno u hladnoj štalici, ali koje je donijelo toplinu na ovaj svijet. Ono kao svjetlost u mraku razgoni tamu i beznađe, dajući čvrsto životno uporište onima koji vjeruju u njega; poziva da kao kralj Mimo skupljamo blago nepropadljivo; svjedoči da Bog ljubi jednostavnost i skromnost te poziva da kao Marija imamo povjerenje u Boga.

Na taj će način jedanaesta slikovnica vjeroučiteljice Gjenero, objavljena u nakladi Glasa Koncila, uoči Božića najmanjima približiti Dijete Isusa.

 O AUTORICI

Jelica Gjenero rođena je u Mostaru. Odrasla je u Stonu. Srednju školu je završila u Dubrovniku, a u Splitu je diplomirala na Katehetsko-filozofskom fakultetu. Živi u Dubrovniku, gdje radi kao vjeroučiteljica u Osnovnoj školi Lapad. Dosada je izdala jedanaest slikovnica za djecu: Anđeo čuvar, Gdje stanuje sreća, Kameno selo, Tonkica Balonkica, Maslina, Sedam darova Duha Svetoga, Repatica ljepotica, Najljepše ruke, Princeza od rogača, Moj susret sa svetim Nikolom i Vrijeme za priču,te roman za djecu Koraljna ogrlica.

 O ILUSTRATORICI

Fany Bilić rođena je u Dubrovniku 1976., gdje živi i radi kao nastavnik tehničke kulture. Diplomirala je na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku. Slobodno vrijeme rado provodi svirajući violončelo, slikajući i družeći se s obitelji.