Zbornik radova 4. "Književnog Kranjčića"Povodom 4. susreta hrvatskoga duhovnog književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić", koji je održan 1. prosinca u Križevcima, objavljen je zbornik radova "Duga vjere", u nakladi Glasa Koncila i izdanju Udruge za promicanje znamenitih Križevčanina "Stjepan Kranjčić", a koji je uredio dr. Vladimir Lončarević.

Zbornik na 160 stranica sadrži najbolje radove, na svim našim književnim govorima, s područja hrvatskoga duhovnog književnog stvaralaštva koji su pristigli na natječaj za duhovnu književnost u pet kratkih književnih žanrova: poezije, kratke priče, putopisa, eseja i monodrame. Raspisan uoči Godine vjere, tematski je ovogodišnji natječaj bio posvećen vjeri. No tema nije bila zadana kao ograničujući čimbenik, nego kao poticajni. Zbornik je svojevrsna sinteza kršćanske, katoličke književne stvarnosti u Hrvatskoj 2012. godine. Sadrži 19 pjesama, devet priča, tri putopisa, tri eseja i tri monodrame.

"Natječaj je i ove godine pokazao da književnost kršćanskog nadahnuća, iako u medijskoj javnosti još odgurnuta, ne prvi put, na rub književnih tijekova, pokazuje veliku životnost, svježinu, inovativnost, raznovrsnost… Kloneći se preuzetnih zaključaka, valja ustvrditi i da je natječaj u znatnoj mjeri ispunio svoju svrhu umjetničkim dometom onih radova koje smo prosudili ponajboljima. Svakako, natječaj je ponovno pokazao da književnost kršćanskog nadahnuća ima i poetskog daha i duha, da je motivski spektar širok, ali i da tematski može biti koncentrirana, da ima potencijal u svim formama i da pobuđuje stvaralačke energije, pridonoseći obnovi kršćanske duhovnosti u cjelini naše književnosti" – u predgovoru je istaknuo urednik Vladimir Lončarević.

Zbornik sadrži i bilješke o autorima, članovima stručnoga ocjenjivačkog suda te popis svih sudionika (autora) 4. susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić".